Access.db , Yüksek Dosya Boyutu.
#7
(17-04-2023, 05:02)BeyTor demiş ki: Bir tanıdığım söylerdi "access e bulaşma excelde de yaparsın" çok inat ettim hala inatçıyım.

Bu son derece yanlış bir önermedir. İkisinin amacı, yapısı çok farklıdır.  Kesinlikle birbirinin alternatifi değildirler.  Dikkate bile almayınız.
Javascript
  1. this.setState({sign:"Here comes the sun...."})







  Alıntı
Bu mesajı beğenenler:
#8
(17-04-2023, 13:46)beab05 demiş ki:
(17-04-2023, 05:02)BeyTor demiş ki: Bir tanıdığım söylerdi "access e bulaşma excelde de yaparsın" çok inat ettim hala inatçıyım.

Bu son derece yanlış bir önermedir. İkisinin amacı, yapısı çok farklıdır.  Kesinlikle birbirinin alternatifi değildirler.  Dikkate bile almayınız.

Çok doğru diyorsunuz. Ben denetim istiyorum, veritabanı olsun istiyorum ayrıca görünüşü kullanımı göze hitap gelsin istiyorum. Accessin sağladığı denetimler Excelde yok. Bilmiyorum belki Excelde vardır ama Accessde çoklu access ortamı ile 1 DB ye bağlantı sağlayıp anlık olarak kayıt yapılaibliyor. Sıra atlamadan. Excelde bu yoktur sanırım. O yüzden işime yaramaz. Kesinlikle amaç ve yapı farklıdır. 

Ben bu işin ne kitabını okudum nede okulunu bitirdim. İnternet ortamı ve mantık becerim sayesinde kendi kendime geliştim. Şanslı bir ortam veya dostlarım olmadı bana bazı temelleri gösterecek. Access deneyimimi de sizler sayesinde geliştirdim. 

Tekrardan teşekkürler tüm Access Sql forumuna....



  Alıntı
Bu mesajı beğenenler:
#9
Merhaba

Tablo yapiniza dikkat etmenizi oneririm. Her tabloda primarykey ler olmali. Bunlar baska tablolarda foregnkey ler ile baglantili olmali. Eger iliskileriniz mantiksiz ve duzensizse ramde yer kaplamasina neden oluyor. Veri tabanini sisirebiliyor. Bilmiyorum bu benim tespitim.

Bunun yaninda direkt tablolarinizda dosya tutuyorsaniz veri tabaninizin hizli sismesine sebep olur bunu yapmayin. Disarda klasorlerde saklayin. Tablolarda sadece path ler olsun.

Ayrica tablolarinizi indexlemenizi oneririm. Buda veri tabaninin sismesine sebebiyet verebilir. Indexlenmis tablolar daha saglikli calisir.

Tablolarinizi normalizasyon kurallarina gore yaptiginizi kabul ederek bu konuda bisey yazmak istemedim. Bu konu onemli.

Ayrica makrolarinizi vba kullanarak yazdiysaniz problem yok. Fakat hazir makrolarda da sorun yapabiliyor. 

Ayrica form denetimlerinde eger access arka plani olmadan formlari direkt cagiriyorsaniz buda veri tabaninin problemli calismasina sebebiyet veriyor. Boylelikle sisip patlatiyor zaman zaman. Access in form denetimi veya yapisi kucuk projeler icin dusunulmus. Dolayisiyla detayli projeler yapmaniza izin vermiyor performansida yetmiyor

Selamlar



  Alıntı
Bu mesajı beğenenler:
#10
Sayın mengene;

Emeğiniz ve tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Yanlış yolda gitmediğimi bilmek içimi rahatlattı. Evraklarımı klasörde bu yüzden saklamak için VBA alt yapısı oluşturdum. kişilerin ismine göre klasör açıyor ve kişilerin ismine göre açılan dosyalar kişilerin olduğu kayıtta buton basınca klasör geliyor. Bu gerçekten önemli ölçüde rahatlattı beni.

Projem;
1) Terminal isimli VBA ve denetimlerin döndüğü kısım
2) Kişi bilgisi ve Araç bilgisi olan 2 tablo
3) Bu kişi bilgisi ve araç bilgisinin toplanıp kayıt sistemi yapılan ve birden fazla Terminal access'in aynı anda kullanabileceği kayıt tabloların bulunduğu access

Kesinlikle hazır makro kullanmayım VBA kullanıyorum. Şişmenin önüne "çıkarken sıkıştır ve onar" VBA sı yaptım. Çünkü Terminaller bu kaynak tablolara erişim denetimli kayıtlar sağlarken 17mb den 200mb ye fırlıyordu. Artık gün sonu kapatıldığında sıkıştırma işlemi, eğer kapatılmazsada VBA ile timer ekledimher gün 00:00 da sıkıştırıp onarıyor. bu sayede 17mb ye geri dönüyor.

Gerçekten neye göre boyutu arttığını anlayamadım. VBA prosedürlerim kontrollü şekilde ve sürekli kullandığım prosedürleri modülleştirip alandan tasarruf sağlayıp, mümkün olduğunca da ingilizce karakter ve karakter sayısı sınırlama sağladım. Örn: TC kimlik 11 olması gibi vs.

Özetle tekrardan teşekkür ederim. Şu göstermiş olduğunuz ilginiz bile bana ilham kaynağı ve doğru yolda olup olmadığımın farkında oluyorum. Çünkü ben bunun hiç bir şekilde eğitimini vs almadım. Malesef tekim. Sizlerdende yaşça küçüğümdür. O yüzden tekrardan teşekkürlerimi sunuyorum.



  Alıntı
Bu mesajı beğenenler:


Benzer Konular...
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Aktarım Yaparken Dosya Adını Değiştirme zimbit 4 113 04-02-2024, 00:42
Son Mesaj: zimbit
  [FORM] form klasör içinde dosya kontrolü obaysal42 4 2.181 29-12-2023, 10:24
Son Mesaj: burhanb
  [VBA] Dosya Yolu Yazdırma benuva 2 119 26-11-2023, 19:06
Son Mesaj: benuva
  [VBA] Dosya Yolu Boş Ise Hata Alıyorum serdem48 4 118 26-10-2023, 14:11
Son Mesaj: serdem48
  Toplu .csv, .xlsx, .xls, .xml Dosya Aktarımı Yapmak adnnfrm 2 242 22-06-2023, 19:04
Son Mesaj: dsezgin
  Başlıkları Aynı Olmayan EXcel Tablosunu Dosya Bul Butonu Ile Accese Veri Almak snapper 1 189 17-12-2022, 03:13
Son Mesaj: dsezgin
access-sql-9 Acces Dosya Güncelleme mesut250 1 191 08-12-2022, 00:56
Son Mesaj: dsezgin
access-sql-18 Access'e Dosya Bul Butonu Ile EXcel'den Veri çekme snapper 2 278 06-12-2022, 11:51
Son Mesaj: snapper

Foruma Git:


Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı(lar): 1 Ziyaretçi